Σιρόπι

μεβότανακαιπρόπολη

για τηνπρόληψη ασθενειώνστα πτηνά

Το σκεύασμα σιροπιού για το οποίο περιγράφεταιο τρόπος παρασκευής του στη συνέχεια ,θα ήθελα να τονίσω ότι είναι μια πρότασηπου βγήκε ύστερα από τη αναζήτησηπληροφοριών για τη χρήση και τις ιδιότητες κάποιων φαρμακευτικών βοτάνων που ίσως να έχουν θετικά αποτελέσματα στην προληψη κάποιων από τις ασθένειες που απειλούν συχνά τους φτερωτούς μας φίλους. Δεν είναικάτι που προκύπτει κάτω από τις κατευθύνσεις ενός ατόμου με επιστημονική κατάρτιση στο αντικείμενο της φαρμακευτικής .

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι το θυμάρι,η ρίγανη ,το δίκταμο, το σκόρδο ,η εχινάκια , το αγριοράδικο(προς τη ρίζα κατά προτίμηση) ,η τσουκνίδα καιη αγκινάρα ( φύλλα ,όχι πέταλα του λουλουδιού)


βλέπε : http://jk21.yooblog.gr/?p=11

.Αφού τα πλύνουμε καλά ,τα τοποθετούμε σε κατσαρόλισκεπάζοντάςτα ίσα- ίσα με νερό(ποσότητα 2 δάχτυλα ύψος το πολύ).Αφού αρχίζουν ναβράζουν τα αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά .Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά να πάρουμε όλους τους χυμούς καιστη συνέχεια βράζουμε ξανά τουγρό (τοπολύ 5 λεπτά) ώστενα εξατμισθεί ένα μέρος του(διαδικασίαεκχύλισης).

Το υγρό που έχουμεπάρει το αναμιγνύουμε τελικά με μέλι σε γυάλινο βάζο, σε αναλογίαόγκων 1 μέρος μέλι , 2 μέρη υγρό εκχύλισμα

ώστενα έχει τη υφήκαι ροή ενός σιροπιού . Στο μίγμα προσθέτουμε3κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι πρόπολης κατά προτίμηση χωρίς (αλλιώς το πολύ 10%) αλκοόλή 20 σταγόνες εκχυλίσματος πρόπολης 20% απαραίτητα χωρίς αλκοόλ.

βλέπε : http://jk21.yooblog.gr/?p=5

Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας διάλυμα πρόπολης

όπως περιγράφεται εδω

http://jk21.yooblog.gr/2009/02/06/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8/

Ηπρόπολη πρέπει να προστεθεί σε μορφή σκόνης .Για να γίνει αυτό την καταψύχουμε μια μέρα και στη συνέχεια την τρίβουμε είτε σε multi,είτε για καλύτερα αποτελέσματασε μύλο καφέ. Ότανπροστεθεί στο νερό βοηθητικά στη διάλυση της μπορούμε να βάλουμε ελάχιστη (στη μύτη κουταλιού του espresso)ποσότητα λεκιθίνης . Το ανακινούμε κάθε μέρα για δέκα μέρες.

Ο δικός μου τρόπος εφαρμογής του σιροπιού στα πουλιά μου είναι με αραίωση μιας κουταλιάς της σούπας σε300mlνερού καιχορήγηση του αντί νερού 1 βδομάδα κάθε μήνα ή 3-4 μέρες το δεκαπενθήμερο.Η αραίωση του ίσως να είναι υπεραρκετή αλλά γίνεται για να μην υπάρξουν προβλήματα έως ότου το σκεύασμα εξακριβωθεί σε μεσοπρόθεσμο διάστημαότι δεν έχει παρενέργειες στα πουλάκια. Σε αυτό θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία!!!! Εννοείται επίσης ότι πρέπει να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός της ποτίστρας όλο αυτό το διάστημα.

Εναλλακτικά προτείνεταιη ίδιαποσότητα σκευάσματος σαν προσθήκηελαφρώς φυσικά αραιωμένο σε νερό στην αυγοτροφήτου αντίστοιχου διαστήματος

Advertisements