Η περίοδο της αναπραγωγής ήδη για πολλούς που έχουν τα πουλιά τους σε εσωτερικό χώρο ,έχει ξεκινήσει ,ενώ και σε όσους τα έχουν έξω ,κάποια θηλυκά έχουν ήδη αρχίσει το χτίσιμο των φωλιών παρασυρόμενα από το ήπιο του καιρού.Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια εύκολη αυγοτροφή που κάλλιστα μπορεί και ένας απλός χομπίστας χωρίς ιδιαίτερη πείρα να φτιάξει ,χωρίς τα πολλά, και για κάποιους περίπλοκα πρόσθετα άλλων συνταγών, που έχω αναρτήσει ,που όμως ήταν απαραίτητα στην προετοιμασία.

ΥΛΙΚΑ

1 ΑΥΓΟ (βρασμένο δώδεκα λεπτά )

Έτοιμο ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ

(προτείνω το σκεύασμα που έχουν στα lidl ή το <<Γιώτης >> σε χάρτινο κουτάκι λόγω του ότι έχουν αυτή τη μορφή και υφή

1 Κουταλιά της σούπας ΡΙΓΑΝΗ  (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένη να έχει ακόμη τα αιθέρια έλαια της)

2 κουταλιές  ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ για μωρά  – σκέτο , όχι κρέμα  (Γιώτης ή Νουνού)

1 κουτάλι μέλι διαλυμένο σε 15 ml χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ τύπου moulti -πολυκόφτη  ρίχνουμε 250 ml φρυγανιάς , τη ρίγανη το ρυζάλευρο και το τσόφλι που έχουμε βγάλει απο το αυγό αφού αυτό βράσει.Τα κάνουμε όσο μπορούμε περισσότερο σκόνη.Αραιώνουμε  1 κουτάλι μέλι σε 15 ml χλιαρού νερού και το ρίχνουμε στο μίγμα και αναδεύουμε λίγο με το moulti .Ρίχνουμε τώρα μέσα και το βρασμένο αυγό κομμένο σε φέτες με μαχαίρι.Ξαναενεργοποιούμε τη συσκευή ώστε το μίγμα να ενσωματώσει και τρίψει ομοιόμορφα το αυγό.Αν το μίγμα είναι αφράτο η αυγοτροφή μας είναι έτοιμη.Άν είναι λασπερό τότε ρίχνουμε σιγά σιγά επιπλέον λίγη φρυγανιά .Άν είναι στεγνό προσθέτουμε επιπλέον λίγο -λίγο ένα αυγό που βράζουμε επιπρόσθετα γιατί αν το πρώτο δεν ήταν μικρό ,ίσως να μην εδωσε την αναμενόμενη υγρασία στο μίγμα

Η αυγοτροφή διατηρείται στο ψυγείο για 4 μέρες (κρατάει ίσως και λίγο παραπάνω αλλά για νεοσσούς καλύτερα να έχουμε κάτι όσο γίνεται φρέσκο!! ) .Αλλάζεται δυο φορές την ημέρα και το καλοκαίρι πιο συχνά για να μην αλλοιώνεται λόγω ζέστης

Advertisements