Σε οσους δεν τους αρεσει να δινουν κατι χωρις να το ψαχνουν ,ειναι γνωστο οτι περα απο την αγνωσης συσταση κυκλοφορουσα κιτρινη (ή αλλου χρωματος ) βιταμινη ,υπαρχουν ακριβως ιδιας εμφανισης και υφης επωνυμα σκευάσματα ,των οποιων αντιγραφη προφανως ειναι η λεγομενη βιταμινη ή μπορει και το αντιθετο .αυτοι λοιπον ξερουν επισημα πχ οτι η 
http://en.valpet.it/prodotti/holland-cova__f12/

Composition: bread products, cereals, oils and fats, vegetable protein extracts, seeds, sugars, minerals, milk and milk products, yeast.

ειναι απλα το ιδιο με μια αυγοτροφη με μονη διαφορα την προσθηκη αφυδατωμενου αυγου στην αυγοτροφη πχ 

http://glamgouldians.com/product-cede-eggfood.php

Ingredients:
Bakery products, Eggs and egg derivatives, Various sugars, Seeds, Vegetable protein extracts, Oils and fats, Minerals

 


οι οποιες βεβαια αρκετες ειναι σε υφη σπασμενου μπισκοτου ,για να δειχνουν διαφορετικες σε εμφανιση.
Η ουσια; οπως ειδατε σε συσταση μαλλον με εξαιρεση το αφυδατωμενο αυγο ,που λογικο ειναι να χανει καποια απο την αξια του φρεσκου ,το οποιο δεχεται τη διαδικασια της αφυδατωσης ειτε για να συντηρειται επι μακρον ειτε γιατι η πρωτη υλη ειναι αυγα πτηνοτροφιων οχι α ποιοτητας αφου εκεινα συμφωνα με τις προδιαγραφες της ευρ ενωσης ,πανε στα μαρκετ για τους ανθρωπους και η κατηγορια Β (λερωμενα ,ματωμενα κλπ ) πανε στη ζαχαροπλαστικη για αφυδατωση .θελω να ελπιζω οτι απο αυτα κανουν χρηση και οι βιομηχανιες ζωοτροφων .προφανως τα ραγισμενα ,σπασμενα ,πολυκαιρισμενα πανε στις χωματερες ….

Αν τωρα οι αυγοτροφες πουλιουνται και χυμα σε σακκουλακι ή και χωρις αυτο ,σε μεγαλο καδο … τι διαφορα εχουν απο τις αυγοτροφες αντιστοιχης συσκευασιας σε διατροφικη αξια; αν ειναι καλυτερες που αποδικνυεται αυτο και χρονια τωρα οι εκτροφεις που αναθεματιζουν την ζαχαρη των κακως λεγομενων βιταμινων που πραγματι ειναι κατι οχι ποιοτικο ,πως αποδεχονται την ζαχαρη που ειναι σε υψηλη θεση στην συσταση των αυγοτροφων ;

Αλλα ας παμε και  στην προελευση και την ποιοτητα των πρωτων υλων και των δυο ειδων τροφης ,ειτε της υποτιθέμενης βιταμινης ,είτε της ετοιμης αυγοτροφης 

Για να δουμε, … στην ευρωπαικη ενωση ποια εννοια εχουν καποιοι οροι που αφορουν πρωτες υλες ζωοτροφων; … τι πρωτες υλες εν δυναμει μπορουμε να χρησιμοποιησουμε σε αυτες ;.εν δυναμει ειπα … δεν ξερω τι φυσικα χρησιμοποιει η καθε εταιρια …

Μηπως αρχιζουμε και ανακαλυπτουμε τι ειναι τελος παντων αυτα τα bakery products που οι εταιριες βαριουνται να μας αναλυσουν; 

Για να δουμε τι λενε οι σχετικες Οδηγιες της ΕΕ για το τι  μπορει  να ειναι αυτα τα bakery products  

COMMISSION REGULATION (EU) No 575/2011
of 16 June 2011
on the Catalogue of feed materials
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:159:0025:0065:enpdf
13.1.1 Products from the bakery and 
pasta industry
Products obtained during and from the production of bread, 
biscuits, wafers or pasta. They may be dried.
Starch 
Total sugars, calculated as 
sucrose, 
Crude fat, if > 5 %

Προϊόντα αρτοποιίας και
βιομηχανία ζυμαρικών
Προϊόντα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια και από την παραγωγή ψωμιού,
μπισκότα, γκοφρέτες ή ζυμαρικά. Μπορούν να ξηραίνεται.
άμυλο
Ολικών σακχάρων, υπολογίζεται ως
σακχαρόζη,
Ακατέργαστες λιπαρές ουσίες, εφόσον> 5%

http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/labelling/docs/pet_food_code_20102011_en.pdf

19. Bakery products All bread, cakes, biscuits and pasta products

19. Όλα τα Προϊόντα αρτοποιίας ψωμί, κέικ, μπισκότα και ζυμαρικά

ακου να δεις …τα προιοντα αρτοποιας δεν ειναι κεικ  που φτιαχνουν οι εταιριες αλλα προιοντα αρτοποιας μπισκοτα γκοφρετες ζυμαρικα τα οποια λεει μπορει να αποξηρανουν …. που τα βρισκουν ; ρωτηστε οσες απο αυτες τα <<βρισκουν >> και δεν τα φτιαχνουν οι ιδιες … εγω δεν μπορω να ξερω … τι μπορει με την αδεια της ευρωπαικης ενωσης να συμβει εν δυναμει παντα αναφερω …

Αλλα αν τα φτιαχνανε οι ιδιες απο δημητριακα γιατι δεν αναφερουν την λεξη cereals; 

http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/labelling/docs/pet_food_code_20102011_en.pdf

7. Cereals All types of cereals, regardless of their presentation, or products made from the 
starchy endosperm

7. Σιτηρά Όλα τα είδη σιτηρών, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, ή τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την
αμυλούχο ενδοσπέρμιο

Καλη συνεχεια στη χορήγηση ετοιμων αυγοτροφων και εγχρωμων λεγόμενων βιταμινων ! και μην πετατε τα μπισκοτα και τα μακαρονια που σας περισσευουν … εχετε πουλια να τα πασαρετε … με μια αφυδατοσουλα μια χαρα ειναι …